Home » Trends in Travel » Purpose Travel

Purpose Travel? De reistrend voor duurzaam én betekenisvol reizen

Betekenisvol reizen. Trendwatcher Tessa aan de Stegge noemt dit Purpose Travel. De trend die is ontstaan uit de groeiende vraag van reizigers naar bijzondere ervaringen en de noodzaak van een bewustere uitwisseling met de locals, natuur en dieren. 

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie, maar we vinden het wel belangrijk om iets terug te doen. Reisaanbieders zien deze trend en spelen daar inmiddels ook op in door People, Planet & Profit aan te vullen met Purpose. Onderdeel uitmaken van de cultuur, de gebruiken leren en plaatselijke producten tot zich nemen. 

De groeiende vraag van reizigers naar bijzondere ervaringen en de noodzaak van een bewustere uitwisseling met de locals, natuur en dieren komen in een hoog tempo samen. Het morele kompas staat op scherp, het materialistische ‘bucketlist’ gedachtegoed van reizigers raakt langzaamaan passé en ook reisaanbieders vullen People, Planet & Profit aan met Purpose. Een win-win-win situatie die zorgt voor toegevoegde waarde voor iedereen. Het vooroordeel dat duurzaam reizen een hoog geitenwollensokken-gehalte heeft en altijd duurder is, gaat al lang niet meer op!

Purpose Travel: reizen dat verder gaat dan het genot van de reiziger